Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 15.000.000 €  υλοποιεί η ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ, με στόχο την ολοκλήρωσή του ως το 2021

Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 15.000.000 € υλοποιεί η ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ, με στόχο την ολοκλήρωσή του ως το 2021

Η βιομηχανία ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ, έχει ως αντικείμενο την κονσερβοποίηση ροδάκινων, βερικόκων, φρουτοσαλάτας, αχλαδιών, την παραγωγή συμπυκνωμένου πουρέ καθώς και φρούτων σε ασηπτική συσκευασία.

Ιδρύθηκε το 1970 και η έδρα της βρίσκεται στην καρδιά της Μακεδονίας στον Ν. Πέλλας, εκεί που παράγεται το Ελληνικό ροδάκινο. Πραγματοποιεί το 95% των πωλήσεων της, σε περισσότερες από 80 χώρες, καθώς η εξωστρέφεια της, απετέλεσε την βάση ανάπτυξης της στην παγκόσμια αγορά.

Όπως εξηγεί η Διευθύνουσα Σύμβουλος Νάντια Ελευθερίου Σαίτη, η εταιρεία έχει ξεκινήσει από το 2017 δύο επενδυτικά προγράμματα, το ένα μέσω Αναπτυξιακού Νόμου και το δεύτερο μέσω του Αλέξανδρου Μπαλτατζή, ύψους 15.000.000 €, τα οποία εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί ως το 2021.

Οι εν λόγω επενδύσεις, αφορούν τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού, την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και την δημιουργία νέων χώρων τυποποίησης. Επιπλέον, έχουν ολοκληρωθεί οι επενδύσεις που αφορούν δύο νέα προϊόντα, την κομπόστα σε βάζο και κομμάτια φρούτου σε ασηπτική συσκευασία για τις βιομηχανίες που παράγουν κυρίως γιαούρτια και παγωτά.

Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων, η ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ, εκτιμάται ότι θα έχει αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα της, κατά τουλάχιστον 20%, σε σχέση με τους 1000 τόνους νωπού φρούτου που επεξεργάζεται ημερησίως σήμερα.

Η βιομηχανία επεξεργάζεται ετησίως 50.000 τόνους συμπυκνωμένου ροδακίνου, βερικόκου, αχλαδιού και συνεργάζεται με περισσότερους από 10.000 παραγωγούς στους Νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Λαρίσης.