Από την Επιστήμη Τροφίμων στη Βιομηχανία Τροφίμων

Από την Επιστήμη Τροφίμων στη Βιομηχανία Τροφίμων

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, ώρα 18:00’
Ξενοδοχείο PORTO PALACE, Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ScreenShot045

Πρόγραμμα


18:00’ – 18:30’ Προσέλευση

18:30’ – 18:45’ Χαιρετισμοί
κ. Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος
καθ. Αλεξάνδρα Μπούνια, Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
κ. Κωνσταντίνος Γκεζέπης, Πρόεδρος Φοιτητικού Συλλόγου Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής (ΤΕΤΔ), Πανεπιστημίου Αιγαίου

18:45’ – 19:00’ Παρέμβαση
κ. Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

19:00’ – 19:10’ Η πρακτική άσκηση στο ΤΕΤΔ του Π. Αιγαίου: Μέσον πιλοτικής δημιουργίας νέων,καινοτόμων προϊόντων τροφίμων σε συνεργασία με επιχειρήσεις
κα Δανάη Σακκά, απόφοιτη Τ.Ε.Τ.Δ., τελειόφοιτος μεταπτυχιακού Wagenigen UR, υπότροφος Ωνασείου Ιδρύματος – Παρουσίαση

19:10’ – 20:00’ Παρουσιάσεις Ομάδων Φοιτητών
– Παρουσίαση του προϊόντος «SPINBERRIES», από την ομάδα φοιτητών που το παρήγαγε, σε συνεργασία με την εταιρεία Στεργίου ΑΕ – Παρουσίαση

– Παρουσίαση του προϊόντος «PRICKLE8», από την ομάδα φοιτητών που το παρήγαγε, σε συνεργασία με την εταιρεία Apivita AE – Παρουσίαση

– Παρουσίαση του προϊόντος «TARTIQUE», από την ομάδα φοιτητών που το παρήγαγε, σε συνεργασία με την εταιρεία Μαστίχα Χίου (Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης στον Φοιτητικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2015) – Παρουσίαση

20:00’ – 20:10’ 40 χρόνια ευ και αεί επιχειρείν, καινοτομείν, και δημιουργείν: Η περίπτωση της APIVITA και η εμπειρία της συνεργασίας με το Τ.Ε.Τ.Δ.
κ. Νίκος Κουτσιανάς, Συνιδρυτής και Αντιπρόεδρος, APIVITA SA – Παρουσίαση

20:10’ – 20:20’ Οι πρωτοβουλίες του ΣΕΒΤ για την προώθηση της έρευνας και καινοτομίας: το παράδειγμα συνεργασίας με το Τ.Ε.Τ.Δ.
κ. Ρόδιος Γαμβρός, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ΣΕΒΤ, Μέλος του Συμβουλίου Καθοδήγησης Εθνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας Food for Life – Παρουσίαση

20:20’ – 20:30’ Η συνεργασία του ΤΕΤΔ με τις επιχειρήσεις της Λήμνου: Διαλέξεις – επισκέψεις – υποστήριξη – νέα, καινοτόμα, «backto the future», τοπικά, παραδοσιακά τρόφιμα
κ. Δημήτρης Σκάλκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τ.Ε.Τ.Δ., Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Παρουσίαση

20:30’ – 20:40’ Η ανάπτυξης της εταιρείας ΧΡΥΣΑΦΗΣ Α.Ε. τα τελευταία χρόνια και η εμπειρία της συνεργασίας με το Τ.Ε.Τ.Δ.
κ. Μιχάλης Χρυσάφης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΧΡΥΣΑΦΗΣ Α.Ε. (παραδοσιακά προϊόντα Λήμνου) – Παρουσίαση

20:40’ – 20:50’ Μέλισσα και μελισσοκομία: Η βάση της διατροφής και του περιβάλλοντος. Έρευνα και εφαρμογή
κ. Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου, Διδάκτωρ Μελισσοκομίας, ΑΠΘ, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μελισσοκόμων (EPBA) – Παρουσίαση

20:50’ Μπουφές με τα αναφερόμενα προϊόντα που παρήγαγαν οι φοιτητές και τα νέα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Λήμνου